Beweeg je Wijs!

Aanbod

Beweeg je wijs! werkt met het ontwikkelingslab van Bodymap uit Belgie. Wij mogen als trainers met jonge kinderen en hun ouders/begeleiders werken. Door spelenderwijs, maar wel bewust, met veel herhaling, activiteiten aan te bieden rijpt het zenuwstelsel zich optimaal.

 

Door als jong kind gericht en bewust te bewegen, kun je nog aanwezige reflexen integreren. De grote hersenen krijgen dan controle over het reflex, waardoor een kind meer en meer bewust kan bewegen.

Wat is het ontwikkelingslab?

Om een zenuwstelsel goed te laten rijpen dienen alle flesjes van het ontwikkelingslab goed gevuld te zijn. Er zijn verschillende kleuren flesjes die eerst gevuld moeten worden voor je het roze flesje, de schoolse vaardigheden goed kunt vullen.

Wat zit er nu in die flesjes:

 

  • Groene flesjes: primitieve reflexen, het overlevingspakket

  • Blauwe flesjes: zintuiglijke ontwikkeling, poorten naar de buitenwereld, vertellen wat er buiten je gebeurt

  • Gele flesjes: psychomotorisch, bewuste vanuit de hersenen gestuurde beweging

  • Paarse flesjes: motorisch ontwikkeling, pre-schoolse vaardighedenroze flesjes: schoolse vaardigheden

 

Het vullen van de flesjes gebeurt door lekker te spelen en te bewegen. Doordat de kinderen van tegenwoordig veel minder spontane bewegingskansen krijgen bieden wij d.m.v. het ontwikkelingslab bewust activiteiten aan die zorgen voor het goed rijpen van het zenuwstelsel en daardoor zorgen wij voor een betere concentratie, ontspannen kinderen en minder leerproblemen.

 

BEWEEG JE WIJS! heeft plezier in spelen en bewust bewegen samen gebracht, zodat het ongemerkt preventief werkt.

Wat bieden wij aan:

  • Presentaties

  • Workshops

  • Studiedagen

  • Ouderavonden

 

Voor ouders, opa’s en oma’s, oppassers, kinderdagverblijf- BSO- en peuterleidsters, leerkrachten, kortom iedereen die maar met kinderen tussen de 0-8 jaar te maken heeft!

 

En het allerliefst gaan wij m.b.v. het ontwikkelingslab met kinderen en hun begeleiders aan de slag met een veelvoud aan speelvormen.

 

Wil je meer weten over onze mogelijkheden en de bijbehorende prijzen, neem dan contact met ons op. Wij vertellen je heel graag meer!